Per seguir guanyant a Europa i al Camp de Tarragona amb Toni Comín

La candidatura de Junts i Lliures per Europa, encapçalada per l’eurodiputat Toni Comín, disposa d’una important presència de candidats del Camp de Tarragona. Una de les singularitats d’aquesta llista és la pluralitat d’accents catalans que aglutina per portar una veu sòlida al Parlament Europeu. Una veu capaç de tenir com a prioritat Catalunya i els Països Catalans, sense interferències i amb la garantia de l’experiència i el bagatge d’un equip que durant aquests anys ha conegut de primera mà el funcionament de les institucions europees i la política internacional.

El candidat Toni Comín, al costat del president Puigdemont, ha construït aliances i ha consolidat la representació dels interessos catalans davant dels diversos actors europeus i internacionals. La defensa dels drets i llibertats de la ciutadania (de tota) ha estat en el cor de la seva acció a Europa i la seva veu s’ha fet sentir per deixar clar que el procés d’autodeterminació de Catalunya és un procés legítim segons el dret internacional.

Tot aquest bagatge acumulat per Toni Comín i l’equip que l’acompanya cal aprofitar-lo, cal evitar que es perdi i cal reforçar-lo per garantir que Catalunya continuarà essent un tema central en l’agenda europea, i no una qüestió secundària com voldrien alguns.

Promovent el treball transversal i unitari, Junts i Lliures per Europa pot afavorir la recuperació dels ponts que el moviment català necessita ben forts per tenir una veu reconeixible al món.

El Camp de Tarragona és un espai central des del punt de vista geogràfic, econòmic, social i cultural als Països Catalans. Les seves necessitats territorials han de ser una prioritat en les polítiques europees, per poder competir i cooperar en igualtat de condicions en el context de la Mediterrània i el sud d’Europa. Àmbits com l’agricultura, la indústria, les infraestructures, la sostenibilitat i el medi ambient, les polítiques públiques de salut, educació i cultura reben una enorme influència de les decisions que es prenen a Brussel·les. Per aquesta raó també cal explicar que la candidatura de Lliures per Europa no té hipoteques que puguin fer ombra a la defensa del Camp i el conjunt de Catalunya com a prioritat.

D’altra banda, és una garantia que el cap de llista, Toni Comín, sigui una persona que coneix bé el Camp i hagi demostrat al llarg de la seva trajectòria els valors de la lluita pels drets i llibertats de la ciutadania així com de la justícia social i la defensa dels més desfavorits.

El 9 de juny cal votar Toni Comín i Junts i Lliures per Europa perquè Catalunya no sigui un actor subaltern i secundari a Europa, sinó un actor protagonista capaç de defensar en primer lloc els interessos del Camp de Tarragona i del conjunt de Catalunya.

Jordi Suárez Baldrís (MEScat)
Àlfred Pitarch Garcia
Xavier Suàrez Gutiérrez
Teresa Recasens Simó
Cristina Masip Rofes
Candidats del Camp de Tarragona a la llista de Junts i Lliures per Europa

*Article publicat al Diari Més el 29 de maig de 2024

Cerca

Notícies destacades

Arxius