La campanya de les europees al Priorat i el Priorat a Elna

En el marc de la campanya de les eleccions al Parlament Europeu la candidata del Priorat, Cristina Masip, va invitar el diputat Salvador Vergés a una trobada amb el sector vitivinícola de la comarca. La reunió de treball va tenir lloc el matí del 4 de juny, al celler cooperatiu de Falset, i a la trobada hi participaren la Cooperativa Falset Marçà, la DO Montsant i la DOQ Priorat. Durant la trobada Junts va manifestar el seu compromís de treballar per no carregar el sector de compromisos mediambientals que no vagin acompanyats de compensacions i d’exigir clàusules mirall i acords de reciprocitat alstractats comercial internacionals, imprescindibles per a l’exportació, per tal de protegir i prioritzar el producte local i evitar la competència deslleial en les importacions.

També es va parlar de la necessitat d’una Política Agrària Comuna justa, que desburocratitzi els pagesos catalans (que gestionen principalment explotacions petites, familiars o complementàries) i d’un Reglament europeu que eviti les vendes sota el preu de cost. Durant la trobada el sector va exposar les seves inquietuds i la seva visió de com ha de ser el seu futur al Priorat, des del respecte i l’honestedat i contra el frau, la desmesura i el perill de les inversions del capital risc, que ja ha aterrat a la comarca. També es parlà del futur de l’intercooperativisme, en un interessant projecte col·laboratiu iniciat per les cooperatives de Falset Marçà, Cabassers i la Vinícola de Gratallops, obert a altres actors cooperatius i que s’està expandint. Finalment es va parlar de la necessitat de disposar dels recursos hídrics propis de la comarca per a la supervivència.

A la tarda una delegació de Junts Priorat va acompanyar a Elna a la candidata a la llista de Junts+ Llliures per Europa de la comarca, Cristina Masip, on hi hagué una trobada amb el cap de llista, Toni Comín; la presidenta de Junts, Laura Borràs; i els diputats de la demarcació de Tarragona al Parlament i al Congrés. Intervingué en nom dels candidats del Camp de Tarragona n’Àlfred Pitarch, que va defensar la necessitat de votar per a evitar l’espanyolització del 9N: Catalunya a Europa només la pot defensar Junts, amb la candidatura d’obediència estrictament catalana que presenta.

Cerca

Notícies destacades

 • Junts aconsegueix que l’estat es comprometi a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets el maig que ve
  Junts aconsegueix que l’estat es comprometi a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets el maig que ve

  Els diputats al Congrés de Junts han aconseguit que el secretari d’Estat de Medi Ambient es comprometi a assegurar l’aigua als regants del Baix Priorat, en una reunió als Guiamets per a concretar la solució a la sequera. L’estat enllestirà les obres de canalització necessàries per a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets al maig…

 • Resum del ple extraordinari del Consell Comarcal del Priorat del 25 de juny de 2024
  Resum del ple extraordinari del Consell Comarcal del Priorat del 25 de juny de 2024

  L’ordre del dia tenia un sol punt a la convocatòria: el cessament del gerent actual, Sr. Joan Reig Roman, i el nomenament del Sr. Àngel Pérez Magrané com a nou gerent a partir de l’1 de juliol de 2024. Des de Junts Priorat hem celebrat que el Consell disposi finalment d’un gerent efectiu, a la…

 • Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva
  Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

  Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener. El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA…

Arxius