Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener.

El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA de l’oli.

Aquesta mesura suposa un estalvi de més de 30 milions d’euros per a les famílies de Catalunya i suposa un impuls per a la competitivitat del sector de l’oli, que representa el 8% del sector agroalimentari català. L’oli aporta 500 milions d’euros en exportacions, que es fan a més de 100 països, i a Catalunya hi ha més de 300 empreses que s’hi dediquen, generant molts llocs de treball.

Avui s’ha fet públic que el govern espanyol eliminarà l’IVA de l’oli d’oliva a partir de l’1 de juliol, complint així el compromís que Junts va negociar amb el PSOE.

La portaveu Miriam Nogueras ha manifestat que “Quan depèn de Junts, les coses passen i Catalunya guanya. Nosaltres no estem lligats com a partit a cap govern com sí ho poden estar d’altres. Negociem tall a tall, llei a llei. Els vots de Junts mai són a canvi de res.”

Cerca

Notícies destacades

 • Junts aconsegueix que l’estat es comprometi a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets el maig que ve
  Junts aconsegueix que l’estat es comprometi a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets el maig que ve

  Els diputats al Congrés de Junts han aconseguit que el secretari d’Estat de Medi Ambient es comprometi a assegurar l’aigua als regants del Baix Priorat, en una reunió als Guiamets per a concretar la solució a la sequera. L’estat enllestirà les obres de canalització necessàries per a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets al maig…

 • Resum del ple extraordinari del Consell Comarcal del Priorat del 25 de juny de 2024
  Resum del ple extraordinari del Consell Comarcal del Priorat del 25 de juny de 2024

  L’ordre del dia tenia un sol punt a la convocatòria: el cessament del gerent actual, Sr. Joan Reig Roman, i el nomenament del Sr. Àngel Pérez Magrané com a nou gerent a partir de l’1 de juliol de 2024. Des de Junts Priorat hem celebrat que el Consell disposi finalment d’un gerent efectiu, a la…

 • Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva
  Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

  Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener. El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA…

Arxius