La senadora Teresa Pallarès pregunta al govern espanyol com garantirà que les obres per a portar aigua de l’Ebre als Guiamets estiguin acabades en un any

La senadora Teresa Pallarès ha registrat diverses preguntes al Senat perquè el govern espanyol aclareixi com garantirà que les obres per a portar aigua del riu Ebre al pantà dels Guiamets estiguin enllestides en un any, com es va comprometre el Secretari d’Estat de Medi Ambient. En concret la senadora ha preguntat en quin punt es troba la licitació de les obres de connexió amb l’Ebre, quines mesures de control prendrà el govern per a garantir l’execució d’aquestes obres en 12 mesos i en quin punt es troben les obres d’impermeabilització del pantà.

A finals de març el diputat al Congreso Josep Maria Cruset es va comprometre amb la Comunitat de Regants Baix Priorat a portar la seva demanda a la Confederación Hidrográfica del Ebro i a la Secretaría de Estado de Medio Ambiente. Un mes després, a finals de maig, Cruset es va reunir amb el secretari d’estat de Medi Abient per a tractar la planificació de les obres que el Ministerio de Transición Ecológica y Reto Demográfico ha de fer al pantà dels Guiamets.

Cerca

Notícies destacades

 • Junts aconsegueix que l’estat es comprometi a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets el maig que ve
  Junts aconsegueix que l’estat es comprometi a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets el maig que ve

  Els diputats al Congrés de Junts han aconseguit que el secretari d’Estat de Medi Ambient es comprometi a assegurar l’aigua als regants del Baix Priorat, en una reunió als Guiamets per a concretar la solució a la sequera. L’estat enllestirà les obres de canalització necessàries per a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets al maig…

 • Resum del ple extraordinari del Consell Comarcal del Priorat del 25 de juny de 2024
  Resum del ple extraordinari del Consell Comarcal del Priorat del 25 de juny de 2024

  L’ordre del dia tenia un sol punt a la convocatòria: el cessament del gerent actual, Sr. Joan Reig Roman, i el nomenament del Sr. Àngel Pérez Magrané com a nou gerent a partir de l’1 de juliol de 2024. Des de Junts Priorat hem celebrat que el Consell disposi finalment d’un gerent efectiu, a la…

 • Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva
  Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

  Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener. El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA…

Arxius