La campanya de les europees al Priorat i el Priorat a Elna

En el marc de la campanya de les eleccions al Parlament Europeu la candidata del Priorat, Cristina Masip, va invitar el diputat Salvador Vergés a una trobada amb el sector vitivinícola de la comarca. La reunió de treball va tenir lloc el matí del 4 de juny, al celler cooperatiu de Falset, i a la trobada hi participaren la Cooperativa Falset Marçà, la DO Montsant i la DOQ Priorat. Durant la trobada Junts va manifestar el seu compromís de treballar per no carregar el sector de compromisos mediambientals que no vagin acompanyats de compensacions i d’exigir clàusules mirall i acords de reciprocitat alstractats comercial internacionals, imprescindibles per a l’exportació, per tal de protegir i prioritzar el producte local i evitar la competència deslleial en les importacions.

També es va parlar de la necessitat d’una Política Agrària Comuna justa, que desburocratitzi els pagesos catalans (que gestionen principalment explotacions petites, familiars o complementàries) i d’un Reglament europeu que eviti les vendes sota el preu de cost. Durant la trobada el sector va exposar les seves inquietuds i la seva visió de com ha de ser el seu futur al Priorat, des del respecte i l’honestedat i contra el frau, la desmesura i el perill de les inversions del capital risc, que ja ha aterrat a la comarca. També es parlà del futur de l’intercooperativisme, en un interessant projecte col·laboratiu iniciat per les cooperatives de Falset Marçà, Cabassers i la Vinícola de Gratallops, obert a altres actors cooperatius i que s’està expandint. Finalment es va parlar de la necessitat de disposar dels recursos hídrics propis de la comarca per a la supervivència.

A la tarda una delegació de Junts Priorat va acompanyar a Elna a la candidata a la llista de Junts+ Llliures per Europa de la comarca, Cristina Masip, on hi hagué una trobada amb el cap de llista, Toni Comín; la presidenta de Junts, Laura Borràs; i els diputats de la demarcació de Tarragona al Parlament i al Congrés. Intervingué en nom dels candidats del Camp de Tarragona n’Àlfred Pitarch, que va defensar la necessitat de votar per a evitar l’espanyolització del 9N: Catalunya a Europa només la pot defensar Junts, amb la candidatura d’obediència estrictament catalana que presenta.

Cerca

Notícies destacades

Arxius