Vetllem per l’accés equitatiu del Priorat als Fons de Transició Nuclear

Ahir vam assistir a la reunió convocada per l’alcaldessa de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per a tractar la ubicació de la Secretaria tècnica del Fons de Transició Nuclear (FTN), que la Generallitat proposa ubicar a Tortosa, a la seu de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE). Tortosa és un municipi que ni tan sols es troba dins del radi d’aplicació dels fons, i considerem que aquest organisme autònom adscrit al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat (l’IDECE) no representa la majoria del territori afectat pel Fons: dels 96 municipis que se’n beneficiaran d’aquests diners, només 36 són de les Terres de l’Ebre. Concretament, 10 municipis del Baix Ebre, 1 del Montsià, 11 de la Terra Alta i 14 de la Ribera d’Ebre. La resta de municipis, 60 en total (9 del Segrià, 10 de les Garrigues, 18 del Baix Camp i 23 del Priorat) no pertanyen a l’àmbit d’actuació de l’IDECE, que té com a objectiu el desenvolupament integral de les comarques de l’Ebre i la presa de decisions que afecten les Terres de l’Ebre.

Vetllem perquè tots els municipis beneficiaris dels Fons de Transició Nuclears se sentin representats a la Secretaria tècnica que haurà de seleccionar els projectes als quals es destinin els fons. Per això proposem que la Secretaria tècnica compti amb dues seus: una que representi els municipis de les Terres de l’Ebre i una altra, ubicada al Baix Camp, que representi la resta de municipis, i que la Cambra de Comerç de Reus sigui l’ens que vetlli perquè el reglament se segueixi a les dues seus de la mateixa manera i s’actuï igual a l’hora de triar els projectes que rebran els fons. Pel que fa a l’estructura de la Secretaria tècnica, que s’ha d’encarregar de gestionar el destí del Fons de Transició Nuclear, proposem que tingui una composició equitativa, en la qual hi hagi un membre que representi a cada comarca.

A la reunió hi van assistir els alcaldes i alcaldesses del Baix Camp, una representació del Priorat i també la Cambra de Comerç de Reus i PIMEC Baix Camp.

Cerca

Notícies destacades

Arxius