Sol·licitem un ple extraordinari al Consell Comarcal del Priorat perquè el govern d’ERC vulnera els drets de participació política de l’oposició


El ple d’organització del Consell Comarcal del Priorat celebrat el 7 d’agost de 2023 va acordar fixar la periodicitat dels plens ordinaris de l’ens amb caràcter bimensual, establint com a dia de celebració de la sessió plenària ordinària, el 3r dilluns dels mesos imparells, a les 19.00 hores, si aquest fos festiu o inhàbil, la sessió es celebraria el següent dilluns hàbil, a les 19.00 hores.

Al mateix ple d’organització es va acordar la creació de quatre comissions informatives, amb un règim de sessions ordinàries mensual:

-Comissió Informativa d’Organització i Relacions Institucionals.
-Comissió Informativa de Serveis a les Persones.
-Comissió Informativa de Desenvolupament Econòmic Comarcal, Paisatge i Sostenibilitat.
-Comissió Informativa de Territori i Serveis Tècnics per als Municipis.

El ple ordinari, corresponent al mes de juliol de 2024, no ha estat convocat per la Presidència, en mans d’ERC, que té 13 dels 19 consellers comarcals. Sovint moltes de les sessions de les comissions informatives tampoc no es convoquen. Això suposa una vulneració del dret fonamental a la participació política reconegut a l’art. 23 de la Constitució, i en el cas de la manca de convocatòria de les sessions ordinàries del ple, una infracció de l’article 98.a) del Decret Legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el text refós de la llei municipal i de règim local de Catalunya, i la privació als grups de l’oposició de l’exercici de les seves funcions de fiscalització mitjançant l’apartat de control dels plens ordinaris.

Per tant avui hem registrat una sol·licitud perquè es convoqui un ple extraordinari amb un únic punt a l’ordre del dia:

1- Reprovar el President del Consell Comarcal per no convocar els plens ordinaris amb la periodicitat que determina la legislació de règim local, ni les sessions ordinàries de les comissions informatives, i exigir-li la convocatòria diligent d’aquestes sessions.


Imatges per a ús dels mitjans de comunicació:

Cerca

Notícies destacades

Arxius