Ple ordinari del Consell Comarcal del Priorat del 22 de novembre de 2023

Resum de la sessió ordinària.

Hi ha hagut més consellers de l’oposició (els 5 de Junts i el de la CUP) que no pas del govern, que ha celebrat la sessió amb només cinc membres, presidida per un vicepresident tercer.

A) PART RESOLUTIVA

1- Aprovació de les actes de dues sessions anteriors.
Hi votem a favor, després de comprovar que reflecteixen els vots nominals, com vam demanar a la sessió anterior.

2- Expedient 974/2023. Aprovació de l’instrument de planificació plurianual.
Hi votem a favor.

3- Expedient 1261/2022. Nomenament d’un representant del Consell Comarcal del Priorat a la Fundació Educativa i Social.
Hi votem a favor.

4-Expedient 1766/2023. Aprovació del conveni de col·laboració pel servei de valoració del grau de discapacitat, dependència i altres.
Hi votem a favor.

B) ACTIVITAT DE CONTROL

Informes d’acords.

C) PRECS I PREGUNTES

Sobre el tercer punt de l’ordre del dia demanem que el Consell ha de tenir un paper representatiu a la Fundació Educativa i Social, ja que cal millorar el servei assistencial de la gent gran i no hi ha partida pressupostària i les residències de Reus i Alforja estan tancant.

La portaveu Meritxell Cardona agraeix l’assistència a tots els consellers que han fet cap al Ple. El conseller Joan Carles Garcia afegeix que més hauria valgut suspendre el ple, davant la poca concurrència de consellers i l’absència fins i tot del president, per la imatge poc seriosa que trasllada la situació.

Cerca

Notícies destacades

 • Junts aconsegueix que l’estat es comprometi a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets el maig que ve
  Junts aconsegueix que l’estat es comprometi a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets el maig que ve

  Els diputats al Congrés de Junts han aconseguit que el secretari d’Estat de Medi Ambient es comprometi a assegurar l’aigua als regants del Baix Priorat, en una reunió als Guiamets per a concretar la solució a la sequera. L’estat enllestirà les obres de canalització necessàries per a portar l’aigua de l’Ebre als Guiamets al maig…

 • Resum del ple extraordinari del Consell Comarcal del Priorat del 25 de juny de 2024
  Resum del ple extraordinari del Consell Comarcal del Priorat del 25 de juny de 2024

  L’ordre del dia tenia un sol punt a la convocatòria: el cessament del gerent actual, Sr. Joan Reig Roman, i el nomenament del Sr. Àngel Pérez Magrané com a nou gerent a partir de l’1 de juliol de 2024. Des de Junts Priorat hem celebrat que el Consell disposi finalment d’un gerent efectiu, a la…

 • Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva
  Junts aconsegueix eliminar l’IVA de l’oli d’oliva

  Aquesta mesura és fruït de la negociació del reial decret 8/2023 del mes de gener. El dia 10 de gener Junts per Catalunya negocia amb el PSOE millores en l’autogovern i el benestar i qualitat de vida dels catalans. Incorpora en els Reials Decrets, entre d’altres mesures, la rebaixa del 5% al 0% de l’IVA…

Arxius